Søndag 14-05-2023 blev et bestyrelsesmedlem af Kælderen kontaktet af en af klubbens 1. holds spillere.
Han oplyste at holdet 13-05-2023 havde været i Aalborg for at spille en 1. divisions kamp.
Kampen var blevet afbrudt ved stilling 2-0 til Kælderen fordi en spiller fra Kælderen var blevet for beruset til at spille dart.

Resten af bestyrelsen blev i løbet af søndag kontaktet og der blev indkaldt til ekstra ordinær bestyrelsesmøde tirsdag 16-05-2023 kl. 18:00, hvor også de 4 spillere fra Kælderen blev indbudt, så man kunne finde ud af hvad der egentligt var sket.
Mødet kunne desværre ikke afholdes før, da alt i klubben foregår ved frivillig arbejdskraft og vi mente at alle bestyrelsesmedlemmer skulle være til stede ved denne alvorlige sag.

Det viste sig desværre at klubben var for sent ude med mødet, for allerede tirsdag 16-05-2023 ved middagstid modtog klubben og alle spillere en mail fra Dansk Dart Union med påstand om matchfixing.

Mødet blev afholdt og man nåede frem til at kampen blev stoppet ved stillingen 2-0 til kælderen.
Kamp 3 og 4 blev sat i gang, men det stod hurtigt klart at en spiller fra Kælderen ikke kunne gennemføre kampen, hvorefter begge kampe blev stoppet.

Efter en del snak frem og tilbage valgte Kælderen at kører hjem og ikke spille færdig.

Hvem der har aftalt resultatet 8-8, kunne vi ikke få klarlagt.

Klubben gav den berusede spiller karantæne for alt klub aktivitet resten af 2023.
Spilleren meldte sig derefter ud af klubben.
De øvrige spillere fik ingen karantæne af klubben.

I forbindelse med mailen fra DDU vedrørende matchfixing skulle klubbens 4 involverede spillere + klubbens bestyrelse sende en redegørelse over deres version af forløbet senest 22-05-2023.
Hvilket alle gjorde.

Fredag 26-05-2023 sendte DDU deres afgørelse af sagen, som betød at klubbens 1. hold fik fratrukket 20 point og alle spillere fik 2 års karantæne for ikke at have benyttet sig af muligheden for at kunne indgive protest eller klaget til Turneringsudvalget over kampens ”bogførte” resultat.
Den berusede spiller blev desuden tildelt yderligere 6 måneders karantæne.

Dartklubben Kælderen beklager meget at være involveret i denne sag og tager stor afstand til hele forløbet.
Klubben anker derfor hellere ikke afgørelsen fra DDU og de 3 tilbageværende spillere anker heller ikke deres afgørelse.

På trods af at de 20 point klubben bliver fratrukket ligner en tvangsnedrykning, så spiller klubben deres sæson færdig i 1. division med de spillere som klubben har til rådighed.

Ingen af de involverede spillere tænkte på spilletidspunktet over at deres handlinger kunne have så alvorlige konsekvenser.
Matchfixing var ikke lige det ord de havde i hovedet, da de skuffede kørte den lange vej hjem fra Aalborg.
Alle spillere er ikke professionelle og det var heller ikke muligt at spille på kampen, så matchfixing virkede som en fjern ting.
Men faktum er desværre at hvis man aftaler et resultat af en kamp, uanset om det er kval. rækken i dart eller superliga fodbold, så er det matchfixing.

Dartklubben Kælderen ligger sig fladt ned og beklager den dårlige omtale som dartsporten har fået, fordi 8 spillere fra 2 klubber tog en række dårlige beslutninger.

Dartklubben kælderen vil gerne give en uforbeholden undskyldning til Dansk Dart Union, alle klubber under Dansk Dart Union, klubbens medlemmer og ikke mindst klubbens sponsorer.
Bestyrelsen vil fremad rettet arbejde benhårdt på at nogen lignende aldrig vil ske igen.